Beltéri hőszigetelés festékkel

Ha mások fázni akarnak, Ön ne tegye! Szigetelje lakását belsőleg!

Állandóan hidegérzet uralkodik a lakásában, penészesek a falak, és kilátástalannak gondolja a helyzetet? Akkor megmutatjuk önnek, hogyan tudja ezt a problémát költségkímélően és hatékonyan elhárítani, megoldani és kivitelezni. Erre a legjobb módszer a belső oldali hőszigetelés.

A lakóépületek, ingatlanok valamint a legtöbb épület esetében csak úgy érhetjük el a legeredményesebb, leghatékonyabb hőszigetelést, hogyha a külső szigetelő réteget stabilan rögzítjük a falra. Ez az eljárás rengeteg költséggel jár. Gyakorta előfordul bizonyos lakótelepen élő lakosok között, valamint irodaházakban a bérlők között, hogy többen is úgy gondolják, nem engedhetik meg maguknak ezt a beruházást, esetlegesen akár szükségtelennek gondolják.

Azonban ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az egyének, akik minimalizálni szeretnék a hő veszteséget, ne tarthatnának igényt belső oldali hőszigetelésre. Nem kell mást tennie, csak eldönteni: szeretné igényelni ezt a szolgáltatást, avagy sem.

Mindig meleg és makulátlan lakást szeretne?

Amennyiben hőszigetelő bevonatot (pl.: beltéri festéket) használunk, nem kell számolnunk térveszteséggel.

Csak és kizárólag olyan épület belső felületén használható ez az eljárás, amelynek hőáteresztő képessége nem nagyobb, mint 1,35 W/ m2K, legyen szó akármilyen kedvezőtlen minőségű falfelületről. Pénztárcánk kímélése és időnk megspórolása érdekében, ennek a hőszigetelő anyagnak a felvitelét a falakra saját magunk is elvégezhetjük.

A beltéri hőszigetelő bevonat felhasználásakor az általános protokoll szerint kell eljárni. Mindent pontosan az előírásnak megfelelően kell elvégezni, hogy tökéletesen funkcionáljon

A normál festési eljárást kell alapul vennünk, amely elsődlegesen elvárja, hogy a kezelendő felületet minden hibától meg kell szabadítani, ha pedig penészes, akkor még körültekintőbben kell kezelni. Fontos, hogy a felületet megtisztítsuk mielőtt glettelni kezdjük, különben sajnos nem érjük el a várt hatást. Sima, egyenletes felület elkészítése után szintén penészirtó szert használunk, ezzel biztosítva a maximális hatékonyságot és ellenállást.

Így csökkenthetjük lakásunk hő veszteségét

Hogyan lehet a leghatékonyabban megoldani az épületek hőszigetelését? Természetesen külső szigetelő réteggel – mondanánk rögtön, ám ennek kivitelezése sokszor nem egyszerű. Ha például egy lakótelepi épület teljes külső szigeteléséről van szó, jelentős költségekkel kell számolni, s – érthető módon – korántsem biztos, hogy minden tulajdonos képes/hajlandó vállalni az őt terhelő részösszeget. Ez esetben tehát más megoldás után kell nézni. Talán kevesek számára ismeretes, de otthonunk hőveszteségének csökkentése egyénileg is megvalósítható, mégpedig egy egyszerű eljárással: a lakáson belüli, belső oldali hőszigeteléssel.

A legjobb döntés otthonunkban!

Az említett hőszigetelő bevonat tehát számos perspektívából nézve optimális megoldás: nem eredményez tércsökkenést, ugyanakkor jelentősen mérsékli a falak és a mennyezet hideg kisugárzását, kiváltképp a hőhidas szerkezeti részeken, vagyis ott, ahol a meleg levegő el tudna szökni. Ez a technológia mindemellett eltünteti a dilatációtól, azaz a hőtágulás következtében létrejövő repedéseket, illetve egyéb falhibákat, valamint a táblás anyagok találkozásának nyomait a könnyűszerkezetes házaknál és tetőtér építése esetén. Nincs több repedés, vagy bármilyen más hiba, amelyet faliképekkel kellene takargatnia.

Mely típusú falak esetében alkalmazható a módszer?

Nos, minden olyan külső határoló falszerkezet belső felületén, melynek hőátbocsátási tényezője a legkedvezőtlenebb falfelszíneken sem haladja meg az 1,35 W/m2K-t. A rendszer kiépítése utáni változás Önt sem hagyhatja hidegen, hiszen a beltéri hőszigetelő bevonattal ellátott helyiségekben kellemesen meleg érzet lesz tapasztalható, a felhordást pedig saját magunk is véghez vihetjük, hiszen egyáltalán nem komplikált. De ez még mindig nem minden! Mivel a falak ezen túl egyenletes melegségűek lesznek, elfelejtheti a párásodást és a penészképződést, ami elengedhetetlen kritérium ahhoz, hogy zavartalanul jól érezhesse magát lakásában.

Scroll to Top